O nás

AMATO, jméno naší rodiny, znamená v italštině "milovaný". Když jsme před otevřením kavárny v roce 2015 měli zvolit jméno pro naše “dobrodružství”, bylo bez debaty, jak jej pojmenovat, protože jméno naší rodiny vyjadřuje to, co chceme dělat: vyrábět řemeslnou zmrzlinu dle italské tradice, která velí používat pouze základní a kvalitní suroviny. A dělat to s láskou!

Na výběr surovin klademe velký důraz. Neustále je pečlivě vybíráme a hledáme, což garantuje, že naše zmrzlina je vyrobena z těch nejlepších možných surovin. Vybíráme pouze ty nejlepší a používáme pouze ty suroviny, které jsou pro výrobu nutné a nepřidáváme nic navíc.

Ke zmrzlině jsme chtěli přidat další typicky italský produkt, a to kávu. Spousta zákazníků nám ji chválí, což nám potvrzuje, že naše volba byla správná. Když vkročíte do Gelaterie & Caffé Amato, víte že se můžete v klidu posadit a vychutnat si zmrzlinu či jakoukoliv jinou dobrotu v příjemném, přátelském a rodinném prostředí. Jako byste byli u Vás doma.



Umožňujeme Vám pohled do zákulisí, kde se můžete zúčastnit výroby zmrzliny a dalších dobrot. Můžete vidět, jaké používáme suroviny a jak je přetváříme, bez toho, abychom před Vámi něco skrývali a jsme rádi, když se na nás za sklem usmíváte.

Miluji dělat řemeslo. V řemesle jsem našel základní atributy, které jsem hledal v životě: práci, do které jsem se zamiloval a kterou dělám s velkou hrdostí, zápalem, oddaností a respektem k tradici; absolutní tvůrčí svobodu, jako by se jednalo jen o hru, používajíc co nejvíce lokálních surovin z místa, kde žiju; ohromnou cestu profesionálního růstu plnou satisfakce i frustrace, dlouhých dní, úspěchů i neúspěchů.

A pak jste tu Vy, kteří ochutnáte moji zmrzlinu. Když se mi zpoza skla podíváte do očí a s úsměvem zvednete palec. V ten okamžik si uvědomuji, jak je krásné to, co dělám a že to, co vytvořím, udělá lidi šťastnými a že moje práce je ta nejlepší na světě.