Gelato

Stále věříme v opravdovou kvalitní italskou zmrzlinu, vyrobenou jen se základními a kvalitními surovinami bez použití polotovarů. Bez barviv, konzervantů či umělých aromat. Věříme, že jednoduchost nám pomáhá vytvořit opravdové “gelato naturale”. Používáme čerstvé sezónní ovoce zejména od malých lokálních farmářů, kteří tak jako my, pracují řemeslným způsobem.

Naše příchutě jsou každý den jiné, dle toho, jaké je období roku a sezónnosti ovoce, dle jeho původu a různého stupně zralosti.

A právě proto opravdová řemeslná zmrzlina není nikdy stejná, standardizovaná, ale pokaždé vás obdaruje unikátními chutěmi!

Vycházíme vstříc také vašim novým požadavkům a garantujeme, že všechny naše zmrzliny, ať už mléčné nebo ovocné (pokud není uvedeno jinak) jsou bezlepkové a sorbety a granity jsou také veganské a bezlaktózové.

Vedle mléčných zmrzlin a sorbetů nabízíme také, jako jediní v Praze, tradiční sicilskou granitu, kterou se u nás můžete osvěžit v nejteplejších letních dnech.

Každý den, se stejným zápalem a stejnou pečlivostí, vyrábíme naši zmrzlinu a další speciality, které můžete najít v naší kavárně.

Mléčná zmrzlina

Z čeho se rodí naše zmrzlina:
čerstvé plnotučné farmářské mléko z Krkonoš, šlehačka, sušené odtučněné mléko, cukr, dextróza, glukózový sirup, karubin a mouka z guarových semínek

Podle druhu zmrzliny:
používáme hořkou, mléčnou a bílou čokoládu, kakaové máslo, kakao 10/12, kousky hořké čokolády 70%, 100% pastu ze sicilských pistácií, 100% pastu z lískových oříšků z oblasti Piedmont, pistácie, posyp z lískových oříšků a mandlí, mascarpone, skořici, kandované citrusové ovoce, kávu, caramel, madagaskarskou vanilku – lusky a sirup, 100% pastu ze sicilských mandlí, pasterovaná vejce, čerstvý jogurt, 100% pastu z arašídů, sýr gorgonzola

Můžeme také použít:
med, glukózový sirup, různé druhy vín a likérů, invertní cukr, sůl, máslo, 100 % čisté esenciální oleje, kakaové máslo, kůru z bio citronů a pomerančů, mátu, kávová zrna, koření, sušenky, ricotta a tvaroh, višně, infuzi z bezinek.




Sorbety

Na sorbety používáme:
čerstvé ovoce, vodu, cukr, dextrózu, glukózový sirup, přírodní vlákninu, karubin, mouku z guarových semínek.

Podle ročního období přidáváme dužinu z čerstvého ovoce jako například jahody, maliny, borůvky, citrony, pomeranče, mandarinky, jablka, hrušky, černý rybíz, lesní plody, mango, melouny, ananas, broskve, banány, meruňky, vodní meloun a různé druhy zeleniny.




Ostatní zmrzlinové produkty

Mimo tradiční zmrzlinu v kornoutku či kelímku u nás můžete najít také různé zmrzlinové výrobky jako dorty, nanuky, minikornoutky, zmrzlinová lízátka, jelení hřbety (tronchetti) a spoustu dalších dobrot.

Některé z těchto výrobků můžete vidět v naší vitríně již připravené, jiné si můžete objednat dle vašeho přání, jako například dorty, kde si lze zvolit velikost, tvar, příchutě, personalizované dekorace dle příležitosti a s ohledem na případné alergie.

Sicilská granita
Tradiční sicilský ledový dezert v horkém létě. Stačí pár ingrediencí a vynikající osvěžení je tu. Nejoblíbenější variany jsou mandlová, pistáciová, kávová či citronová. V kombinaci s brioškou je granita populární také ke snídani.